Op 30 november 2023 bracht een twaalftal vrijwilligers van het Puttens Historisch Genootschap een bezoek aan de verenigingsruimte De Fabriek. Dit zijn vrijwilligers die die 2de hands PHG-boekwinkel in de Dorpsstraat in Putten runnen en daarmee geld genereren voor de beide musea in Putten.

Op de koude novemberdonderdag kregen we een warme ontvangst in de Fabriek. We werden geïnformeerd over de ontstaansgeschiedenis van De Fabriek en de huidige functie van deze verenigingsruimte. Het leidde tot reacties als: “zoiets zouden we in Putten ook graag willen.”

Ook de nieuwe website wekte bewondering bij ons Puttenaren. Inmiddels hebben we vanuit Putten, dankzij de ervaring van de VHE, contact met dezelfde leverancier voor het maken van een website voor het PHG. Leuk, zo’n collegiale samenwerking!

In Putten zijn plannen om te komen tot een laagdrempelig Documentatie- en Informatiecentrum Cultuurhistorisch Putten: het ICCP. Zodra er meer concrete stappen gezet zijn, willen we zeker ons oor te luisteren leggen voor informatie en adviezen bij onze collega’s in Ermelo.

Voor nu: hartelijk dank voor de ontvangst en veel sterkte en wijsheid met jullie activiteiten.

Peter Vink

Puttens Historisch Genootschap