7 december jl was de dag van de vrijwilliger. Op deze dag waren de leden uitgenodigd die, vaak al langere tijd, de regionale en postale bezorging van Van ’t Erf van Ermeloo als vrijwilliger geregeld en uitgevoerd hebben. Ongeveer 20 dames en heren waren in De Fabriek aanwezig om het actuele nieuws over hun medewerking aan de vereniging en het blad te vernemen.

Sandra Schriever en Hans Gerards gaven uitleg over de “geschiedenis” van het inpakken en bezorgen en de toekomstige gang van zaken vanaf nummer 108.

Sinds enige tijd wordt het blad gemaakt in samenwerking met en gedrukt door de firma Editoo. Dit bedrijf biedt ook een totaalpakket, inclusief verzending naar alle leden. Na een bezoek aan het bedrijf in Veenendaal werd door hen een offerte gestuurd, die na enige discussie geaccepteerd is. Consequentie van de keuze voor deze optie is dat de vrijwillige postbezorgers nu van hun taak ontheven zijn. Nummer 108 en volgende van het verenigingsblad krijgen de leden per post.
Als blijk van dank kregen de aanwezigen een vogelvoederhuis en een sleutelhanger met het logo van de VHE aangeboden. Beide zijn gemaakt door GGzCentraal / Werk Centraal (Veldwijk)

Angst voor verveling door teveel vrije tijd hoeven de ex-postbezorgers niet te hebben, er zijn genoeg vrijwilligerstaken voor hen en alle andere belangstellenden. Ook het bestuur kan uitbreiding goed gebruiken.
De bestuursleden kunnen u hierover informeren. De contactmogelijkheden vindt u op bladzij 2 van Van ’t Erf van Ermeloo